Nyhet

Læringsreise rundt Mjøsa

Publisert: 23. mars 2017

Riktig bruk er helt avgjørende om teknologi skal bidra til bedre læring. Dette vet både leverandører og brukere. Og det er noe den norske edtechnæringen tar på alvor.

Oslo Edtech Cluster er på en liten læringsreise til byene rundt Mjøsa i mars og april. Her møter medlemmene brukere på skoler i Gjøvik, Hamar og Lillehammer. Foto: Ka Man Mak

 

Derfor besøker Oslo Edtech Cluster Mjøs-regionen de neste ukene, for å møte brukerne og høre hva deres behov og utfordringer er. Creaza, Kahoot!, Kikora og Mobilskole er med på den lille turnéen, som startet på Gjøvik onsdag 22. mars. Her besøker selskapene Bjørnsveen ungdomsskole, og følger på med Ajer ungdomsskole på Hamar torsdag 6. april. Siste stopp er Åretta ungdomsskole på Lillehammer 20. april.

Formålet med besøkene er at de som jobber med å utvikle digitale løsninger til bruk i undervisning og de virkelige ekspertene – lærerne – skal få treffe hverandre. Samhandling mellom bruker og leverandør er en forutsetning for å skape produkter og tjenester som det er behov for, og for at brukeren skal få maksimalt ut av de verktøyene de har tilgang til.

Representanter fra seks Gjøvik-skoler var samlet på Bjørnsveen ungdomsskole denne uken, og tilbakemeldingene på opplegg og innhold var gode. Deltakerne mente verktøyene de fikk demonstrert fremsto som gode hjelpemidler, og var glade for muligheten til å få sett nærmere på dem og hvordan de kan brukes godt.

– Teknologi i seg selv skaper ikke nødvendigvis bedre og mer effektiv læring. Men innhold og god pedagogisk bruk kan gjøre det, sier Hege Tollerud, daglig leder i Oslo Edtech Cluster.
– Besøket på Gjøvik var en veldig god start. Nå gleder vi oss til å treffe brukerne fra skoler på Lillehammer og Hamar, for å høre hvor deres utfordringer ligger, hva de ønsker seg og for å vise hva som er nytt fra våre medlemmer.

Jobber du med læring og ønsker å høre mer om hva den norske edtechnæringen har å by på? Ta gjerne kontakt for informasjon eller besøk til din barnehage, skole, høyere utdanning eller arbeidsplass – hege@osloedtech.no